Блог

Що таке сонячний генератор, і як його зібрати

Сонячний генератор є одним із найпростіших і найнадійніших джерел невичерпної електричної енергії. Він складається усього з двох пристроїв – портативної електростанції і сонячної панелі, які з’єднуються між собою через універсальний порт. Генератор – абсолютно автономне обладнання, яке можна використовувати біля будинку, підчас відпочинку на природі, у поїздках, подорожах і так далі.

Нескінченна акумуляція електроенергії

Сонячний генератор є своєрідним різновидом вічного двигуна, оскільки він щодня накопичує електроенергію для її подальшого використання. Виключення складає лише темна пора доби, хоча акумульованої протягом дня енергії у більшості випадків цілком достатньо для роботи станції протягом усієї ночі.

Які ще переваги має сонячний генератор:

  • можливість підключити безліч різноманітних пристроїв (споживачів), у тому числі одночасно (головне – контролювати сумарну споживану потужність для уникнення перевантажень);
  • надійне та безпечне джерело енергії при раптових вимкненнях стаціонарної електромережі або при її відсутності;
  • стійкість до перепадів зовнішніх умов (погоди, вологості, температури повітря);
  • відсутність сторонніх запахів, практично нульовий рівень шуму (для максимально комфортної експлуатації);
  • компактність (нетрудомістке транспортування);
  • довговічність (обладнання розраховане на безвідмовне багаторічне використання).

“Зелена” електроенергія

Сонячний генератор виробляє екологічно чисту електроенергію, не потребує трудомісткого технічного обслуговування і експлуатаційних витрат (у порівнянні з генераторами, які необхідно постійно дозаправляти). Швидкість підзарядки станції залежить не тільки від вихідної потужності сонячних панелей, але і від погодних умов (якщо переважає похмура погода, підзарядка уповільнюється, але не зупиняється).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *