Блог

Автономне вуличне освітлення на сонячних панелях

Автономне вуличне освітлення дозволяє забезпечити комфортне та безпечне перебування на будь-якій ділянці, території або місцевості у темну пору доби. У ситуаціях, коли немає можливості підключити світильники до стаціонарного живлення, автономні системи освітлення на сонячних панелях є практично безальтернативними.

Особливості та переваги автономного вуличного освітлення на сонячних панелях

Автономні системи освітлення характеризуються:

  • мінімальною трудомісткістю монтажу;
  • експлуатаційною безпекою (рівень напруги є невисоким порівняно з 220-вольтовою мережею);
  • надійністю та довговічністю;
  • відсутністю необхідності використовувати велику кількість дротів;
  • наявністю можливості розташувати обладнання на потрібній висоті.

Сучасні системи освітлення, що працюють в автономному режимі, розраховані на цілодобове використання за будь-яких погодних умов (незалежно від пори року). Ще однією суттєвою перевагою є відсутність витрат на електричну енергію, оскільки установка повністю забезпечує себе електрикою.

Принцип роботи

Автономне вуличне освітлення поєднує сонячну панель, світильник, акумулятор, блок контролю і кріпильні елементи. Удень сонячна енергія через панель заряджає акумулятор. Коли починаються сутінки, лампа вмикається автоматично і світить усю ніч (накопиченої енергії цілком вистачає до сходу сонця). Необхідно зазначити, що підзарядка акумулятора, яка триває увесь світловий день, відбувається навіть за похмурої погоди. Термін служби автономної системи вимірюється десятками-сотнями тисяч годин.

Для економії електроенергії, яку накопичує акумулятор, можна модернізувати систему, доповнивши її датчиком руху. Якщо в радіусі дії датчика з’являється рухомий об’єкт, світильник вмикається. Через кілька секунд після того, як рук перестає фіксуватися, відбувається автоматичне вимкнення світильника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *